Sunday, June 22, 2008

'SEJAMBAK KEMAAFAN'

Salam buat saudara pengunjung, khasnya para teman pemancing.

Kebelakangan ini, aktiviti memancing amat terbatas. Selain disebabkan kesibukan tugas, faktor rakan pemancing yang sudah berpindah, hujan yang tidak menentu dan lain-lain, menjadi penyebab maklumat dalam blog ini jarang dikemaskinikan..

'Sejambak Kemaafan' jua, buat rakan-rakan yang mengharapkan info lokasi memancing terbaru dan menarik. Saya sememang belum berpeluang 'menduga-uji' tempat-tempat baru apabila sesi persekolahan kembali dibuka. [Betul, dulu dalam seminggu 2-3 kali melayan joran di Tepian Rimba, Sg. Serai - sama ada untuk mencari ikan, mahupun udang galah. Tapi waktu itu, semangat kuat teman-teman sekerja yang amat 'ghairah' mendapatkan hasil terbaik, mendorong diri memancing, meskipun keesokannya terpaksa pula berdepan mendidik anak murid..Itu dulu.]

Kini, dengan faktor kos kehidupan yang agak 'membebankan', kegiatan memancing juga terpaksa dihadkan.

'Sejambak Kemaafan'. Jika ada peluang dan kesempatan, insya-Allah, maklumat akan dikongsi bersama.. Insya-Allah...

*Gambar hiasan- Dik Pah dengan patin hampir 5kg yang dipancing pakciknya, Azhar, di Kolam Sukida Resort, Semenyih.

No comments:

Terkenang trip ke Tasik Kenyir...

Ekspedisi ke Tasik Kenyir Slideshow: Chulan’s trip from Hulu Langat (near Ampang, Malaysia) to Tasek Kenyir (near Kuala Berang, Terengganu) was created by TripAdvisor. See another Kuala Berang slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.